Attractions in Mallorca

caves-mallorca

Aangezien het de hoofdbestemming is van de Balearen, is het enkel normaal dat Mallorca het eiland is dat de meeste attracties te bieden heeft aan de toeristen. Vooral Palma de Mallorca (de hoofdstad van het eiland) is de plek die het grootste aantal attracties herbergt, met de meerderheid ervan vlakbij de belangrijkste stranden en resorts van het eiland. Hier volgen enkele interessante attracties die men op Mallorca kan vinden.

De grotten van Mallorca

Adres: Mallorca

De grotten van Mallorca kunnen overal op het eiland gevonden worden en zijn extreme populair vanwege de vele mooie elementen die er te vinden zijn. Enkele van de grotten bijvoorbeeld, hebben tal van stalactieten en stalagmieten die voor een prachtig zicht zorgen wanneer ze door de zon worden beschenen op sommige tijdstippen. Vele grotten hebben ook een rijke vegetatie en zelfs kleine meren die voor een uitstekende akoestiek zorgen. Dit leidde tot vele concerten die in deze grotten worden gehouden meerdere keren per jaar.

Acquacity

Adres: S’Arsenal

Ten oosten van Palma gelegen. In het resort S’Arsenal. Acquacity biedt de bezoeker heel wat plezier dankzij de vele activiteiten en spleen. Bezoekers aan Acquacity kunnen van alle grote zwembaden genieten die de plek te beiden heeft, en men kan kiezen uit verschillende attracties zoals speelvelden en glijbanen. Voor dit alles is Acquacity uiterst aanbevolen aan kinderen en gezinnen.

Marineland

Adres: Gracillaso de la Vega, 9

Zowel door de lokale bevolking als bezoekers beschouwt als een van de populairste attracties op het eiland. Marineland is het enige park op de eilandengroep dat zeeleeuwen en dolfijnen, die beiden de harten van het publiek stelen bij iedere voorstelling, heeft. Deze prachtige dieren voeren een reeks acrobatische toeren uit en andere grappige bewegingen die de aandacht van de bezoeker voor de hele voorstelling vasthoudt. Marineland heeft ook de grootste haaiencollectie ten oosten van de Atlantische Oceaan, alsook andere dieren zoals papegaaien en krokodillen.

Plaza Mayor

Adres: Palma

Ook bekend als de grote markt van Palma. Deze 19e eeuwse attractie is zeker de beste manier om gewoon te raken aan de lokale sfeer van Mallorca. De markt is gevuld met meerder winkels en cafés, restaurants, souvenirshops en fastfoodketens. Het centrum van de Plaza is ook de plek waar er enkele dagen per week een interessante ambachtsmarkt plaatsvindt. Hier verkopen sommige lokale bewoners handgemaakte souvenirs en treden er muzikanten en andere entertainers op voor de toeristen. Daarnaast is er nu een ondergronds winkelcentrum op de Plaza Mayor, wat voor een geweldige winkelervaring zorgt voor bezoekers en lokale bewoners.

Puerto Mallorca

Adres: Palma

Gelegen vlakbij de La Seu kathedraal. De haven van Mallorca herbergt een reeks bewoners die variëren van lokale vissers tot eigenaars van jachten en ferry’s. Enkele lekkere restaurants liggen hier vlakbij en de meeste daarvan bieden mooie zeezichten. Dit is de plek om naar toe te trekken om diensten te vinden die u naar andere eilanden of het vasteland brengen.

Castell de Bellver

Adres: Camilo Jose Cela Street Dit kleurrijk kasteel kan worden gevonden op de top van de hoogste heuvel van Palma. De mooie gotische architectuur is bij de mooiste van Europa, met drie spectaculaire torens en zelfs een indoor museum met een reeks artefacten en andere archeologische stukken.

Son Morroig

Adres: Noordoosten van Deia

Son Morroig is een middeleeuws landgoed dat enkele van de beste uitzichten biedt die men op Mallorca kan vinden. Het landgoed is ook een van de oudste monumenten op het eiland, gebouwd rond het jaar 1276. Het landgoed bevat ook een museum waar verschillende zaken van de beginjaren van het landgoed kunnen worden gevonden.

Parque de la Mar

Adres: Palma

Gelegen in het zuiden van Mallorca. Het Parque del Mar werd gecreëerd in de tweede helft van de 20ste eeuw en biedt adembenemende uitzichten op de kust van de stad. Het volledig park is omgeven door abstracte kunst en heeft zelfs een betegelde muur van de beroemde kunstenaar Joan Miro.