Eten op Mallorca

restaurants-mallorca

Zoals het geval is met de rest van Spanje , is de culinaire cultuur in Mallorca zeer serieus genomen door de bewoners , en het toont zeker in de grote verscheidenheid aan restaurants en andere eetgelegenheden die het eiland te bieden heeft . Voor één , Mallorca heeft de hoogste concentratie van cafés, bars en restaurants in de hele archipel , die ervoor zorgt dat bijna iedereen die het iets te eten dat hij of zij zal willen vinden

Dat gezegd hebbende , terwijl zowel de Spaanse en internationale gerechten zijn te vinden in Mallorca, het eiland is gespecialiseerd in visgerechten , evenals het aanbieden van de beste groenten en fruit beschikbaar zijn in de hele regio.
Eten keer in Mallorca zijn hetzelfde als de rest van de archipel , met een ontbijt plaatsvindt soms zelfs twee keer tijdens de ochtend , afhankelijk van hoe vroeg het eerste ontbijt wordt genomen. Lunch begint een beetje later dan sommige mensen gewend zijn , rond 02:00 en wordt meestal gevolgd door de beroemde Spaanse siësta ( NAP) . Etenstijd in Mallorca begint rond 09:00 en kan zich uitstrekken tot middernacht , afhankelijk van het restaurant en de wijk waar het diner wordt gegeten.

Hier zijn enkele van de meest populaire eten locaties in Mallorca:

Simply Fosh

Adres: Carrer de la Misio, 7A

Telefoon: +34 971 720 114

Simply Fosh is een van de restaurants op Mallorca die het meest stijlvol is. Het is echter ook een informeel restaurant dus is er geen special etiquette vereist. Het restaurant heeft zich gespecialiseerd in de mediterrane keuken en is populair vanwege de uitstekende combinatie van prijs/kwaliteit. Simply Fosh heeft ook een mooi zonnig terras voor mensen die liever buiten eten.

Sa Rotana

Adres: C/ SA Vall, KM. 3,000, 07500 Manacor

Telefoon: +971 84 56 85

Sa Rotana is een van de meest uitgelezen luxueus ingerichte restaurants op Mallorca. Het heeft zich gespecialiseerd in de mediterrane keuken maar de werkelijke aantrekkelijke factor is de internationale keuken, gecombineerd met vleugjes van de Mallorcaanse keuken, en zo unieke nieuwe smaken aanbiedt die de klant keer op keer blijft verrassen.

Nawaab Indian Restaurant

Adres: Joan Miro, 309, Cala Mayor

Telefoon: +0034 971 401 691

Dit populair Indisch restaurant biedt de klant een erg unieke mengelmoes: enkele van de beste curry-gerechten samen met een uitstekend zeezicht. Dit restaurant maakt deel uit van een Britse keten van Indische restaurants en voldoet volledig aan de roem die het in Groot-Brittannië heeft vergaard. Het restaurant heeft ook een meeneemdienst voor degenen die daar de voorkeur aan geven.

Gourmet Restaurant Tristan

Adres: Puerto Portals

Telefoon: +971 675 547

Gelegen in het stijlvolle Portal Nous. Tristan is het meest befaamde lokaal restaurant. Dit is omdat Tristan zich strikt houdt aan de traditionele Mallorcaanse keuken, de ervaring voor bezoekers aan het restaurant is ook uitstekend aangezien, naast het uitstekende eten, de plek een mooi terras heeft dat uitkijkt over de fantastische haven.

Port Petit

Adres: Avenida Cala Llonga, Cala d’Or

Telefoon: +971 643 039

Het Port Petit is een ander geweldig restaurant dat een adembenemend uitzicht biedt over de haven van Cala d’Or dankzij het openlucht terras. Het restaurant is bekend vanwege de uitstekende keuken alsook voor het opdienen van enkele van de beste dessert op Mallorca.