Winkelen op Mallorca

shopping-mallorca

Vergeleken met andere omgevende eilanden, verbaast de winkelervaring op Mallorca vele mensen vanwege de grote variëteit en de kwaliteit van de aangeboden producten. En van alle eilanden van de Balearen is Mallorca het eiland dat de beste winkels en winkelcentra heeft.

Winkeluren op Mallorca zijn gemiddeld tussen 9u en 21u, en de meeste winkels op het eiland sluiten gewoonlijk tussen 14u en 17u, wat het tijdstip is waarop de meeste inwoners van de archipel (inclusief de meeste handelszaken) een pauze nemen om de heetste uren van de dag te vermijden. Aan de pluszijde zijn de meeste winkels en winkelcentra op elke dag van de week open.

Naast de belangrijkste winkels en winkelcentra, biedt Mallorca aan de bezoeker ook een geweldige gelegenheid om lokaal te winkelen, met markten die verse producten van de beste kwaliteit aanbieden.

Hier volgen enkele van de meest representatieve winkelplekken op Mallorca.

Porto Pi winkelcentrum

Adres: Gabriel Roca Avenue, 54

Het Porto Pi winkelcentrum ligt in de stad Palma en is het grootste winkelcentrum van Mallorca. Het ligt op 2 km van het centrum van de stad, dus iedereen die graag een mooie wandeling maakt doorheen Palma kan het te voet bereiken. Het winkelcentrum zelf heeft een breed scala aan winkels waarvan vele bekende merken zijn zoals Zara, Camper, Springfield en vele anderen.

Het populaire Carrefour warenhuis kan ook in dit winkelcentrum gevonden worden, alsook de beste filmzaak van de stad. Een bowlingzaal en een reeks restaurants en cafés zorgen ervoor dat dit winkelcentrum een van de favoriete verzamelplaatsen is voor de jongeren op het eiland.

Alcampo winkelcentrum

Adres: PM – 27 Highway, Palma

Het Alcampo winkelcentrum biedt een plek waar zowel lokale bewoners als bezoekers vele winkels, restaurants en cafés kunnen vinden waar alles aan een redelijke prijs is vergeleken met andere winkelcentra in de omgeving. Dit winkelcentrum staat ook bekend bij de lokale bewoners voor de grote variëteit aan elektrische toestellen die de winkels aanbieden.

Naast het aanbieden van een geweldige winkelervaring via zijn winkelcentra heeft Mallorca ook grote en kleine lokale winkels. Allen bieden hun eigen unieke producten aan. Hier volgen enkele van de meest aanbevolen winkels.

El Corte Ingles

Adres: Alexandre Rossello Avenue, 16

Dit is de meest populaire warenhuisketen van Spanje en kan dus niet van de lijst ontbreken. De ervaring die de Mallorcaanse tak te bieden heeft is net zo goed als elke andere tak in de rest van het land. De winkel biedt een enorme variëteit van alle soorten producten van de beste kwaliteit, variërend van modemerken tot huisinrichting.

Ikea Mallorca

Adres: Camí Fondo, s/n. Vía Cintura

Als het aankomt op het vinden van de beste, meest functionele en best ontworpen huisgerief en –producten, dan is IKEA de plek om te winkelen in Mallorca. En de winkel is zelfs voor degenen die niet op het eiland wonen een fantastische plek om ideeën op te doen betreffende huisinrichting of handige dagelijkse gebruiksvoorwerpen. Het is ook een uitstekende keuze voor degenen die een huis willen huren op het eiland, want hier kan aan elke decoratieve noodzaak worden voldaan.